Ron Zacapa
První guatemalské rumy nesoucí název Zacapa byly na trh uvedeny v roce 1976 při příležitosti staletého výročí založení stejnojmenného města. Nedestilují se z fermentované melasy ani šťávy, ale z panenského sirupu cukrové třtiny a jako jediné se nachází v Síni slávy karibských rumů. Zatímco většina karibských rumů využívá při stáření příznivého tropického klimatu, rumy Zacapa opět dokazují, že si jdou svou vlastní cestou. Konkrétně jejich cesta vede na vrcholky guatemalských hor, na místo zvané "Dům nad mraky", kde ve výšce přes 2300 m. n. m. pomalu zrají ke své dokonalosti v sudech z bílého dubu. Nižší teplota v horách zpomaluje celý proces zrání, zatímco řidší vzduch a nižší atmosférický tlak dodávají Zacapa rumům jejich charakteristickou intenzivní chuť.
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem