Zacapa Centenario Royal 30y 45% 0,7l
Popis
Popis:
Všichni milovníci rumu moc dobře ví, jak prospěšný vliv mají guatemalské hory na produkci Zacapy. Ať sáhnete po jakékoli jejich lahvi, neuděláte chybu. Prostě to nejde.
Přesto Zacapa Royal i v takhle silné konkurenci vyčnívá. Ještě aby ne, když jde o rum dozrávající ve dřevě francouzských králů. Nepředbíhejme ale.
Nejprve musí mistr palírník Lorena Vasquez vytvořit správný blend 8–30letých rumů, které zrály v sudech po americké whisky, sherry a sladkém vínu Pedro Ximenez. Tento základ pak směřuje k dozrání v sudech Le Bois du Roy™.
Dřevo těchto sudů pochází z francouzských lesů, které byly vyhlášené pro své dřevo už v 13. století. Samotný král pečlivě hlídal, kolik stromů může být každý rok poraženo. Po dozrání je hotovo. Zacapa Royal je na světě.
Výsledný rum má krásně plnou vůni i chuť čokolády, pečeného kokosu a mandlí. Závěr je pak správné dlouhý, nasládlý, exotický. Vážně královská lahev.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
PARAMETRY:
Obsah alkoholu: 43% obj
Obsah lahve: 0,7l
Země původu: Guatemala
Doba zrání: blend 8–30letých rumů
Podobné produkty
Hmotnost | 2 kg |
Obsah alkoholu | 43% obj |
Obsah lahve | 0,7l |
Země původu | Guatemala |
Doba zrání | blend 8–30letých rumů |
ABS
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
První guatemalské rumy nesoucí název Zacapa byly na trh uvedeny v roce 1976 při příležitosti staletého výročí založení stejnojmenného města. Nedestilují se z fermentované melasy ani šťávy, ale z panenského sirupu cukrové třtiny a jako jediné se nachází v Síni slávy karibských rumů. Zatímco většina karibských rumů využívá při stáření příznivého tropického klimatu, rumy Zacapa opět dokazují, že si jdou svou vlastní cestou. Konkrétně jejich cesta vede na vrcholky guatemalských hor, na místo zvané "Dům nad mraky", kde ve výšce přes 2300 m. n. m. pomalu zrají ke své dokonalosti v sudech z bílého dubu. Nižší teplota v horách zpomaluje celý proces zrání, zatímco řidší vzduch a nižší atmosférický tlak dodávají Zacapa rumům jejich charakteristickou intenzivní chuť.