USA

usa-900x350

Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání.

 

Nejprodávanější

  • Borgoe 82 RU011405D
    Borgoe 82 0,7 l 38 %
    Skladem Značka: Borgoe
    Borgoe ‘82‘ je jihoamerický rum vyráběný společností Suriname Alcoholic Beverages N.V. v Surinamu.

    Původně: 598 Kč
    Ušetříte: 29 Kč (–4 %)

    569 Kč

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem