Matusalem Clasico 10yo 1 l 40%
Popis
Popis:
Matusalem Clasico 10 yo 0,7 l Velmi jemný rum s výraznou chutí. Matusalem Clásico 10 zraje v dubových sudech a proces výroby se řídí Solera metodou. Tato metoda byla vymyšlena pro výrobu sherry, brandy a koňaku a spočívá v míchání a následném zrání různě starých rumů. Díky této metodě je rum excelentně jemný. Nejstarší rum ve směsi by měl být deset let starý. Lze jej pít čistý, s ledem nebo jako součást míchaných nápojů.
Výroba rumu Matusalem byla zahájena v roce 1872, když tři společníci, bratři Benjamin a Eduardo Camp spolu s přítelem Evaristem Álvarezem, přišli s myšlenkou vyrábět v Santiagu de Cuba ten nejjemnější rum na světě. Otevřeli si tak destilérku a při výrobě se inspirovali „vyšlechtěným“ procesem výroby brandy a koňaku. Destilérku postupně převzala rodina Álvarez.
V dobách americké prohibice, kdy se Kuba stala centrem amerického „alkoholového turismu“, zažíval Matusalem obrovský rozmach. Situace se zhoršila po revoluci Fidela Castra, kdy musela rodina Álvarez uprchnout pryč. O značku dlouhá léta bojovaly různé skupiny, v roce 1995 se však opět navrátila do rodiny Álvárez. V současné době je rum vyráběn v Dominikánské republice (podobné podmínky jako na Kubě) a firmu řídí již pátá generace rodiny Álvarez.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
PARAMETRY:
Obsah alkoholu: 40% obj
Obsah lahve: 1l
Země původu: Dominikánská republika
Doba zrání: 10let
Podobné produkty
Hmotnost | 2.3 kg |
Obsah alkoholu | 40% obj |
Obsah lahve | 1l |
Země původu | Dominikánská republika |
Doba zrání | 10let |
ABS
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Když se o rumech řekne, že jsou staré jako Metuzalém, rozhodně se tím nemyslí nic špatného. Zejména, když se tak přímo jmenují. Stařené rumy Metusalem vyrábí původem kubánská společnost Matusalem & Company, které až do 60. let 20. století patřila polovina kubánského trhu s rumem. Za vznikem značky stojí dva bratři a jejich španělský spolupracovník. Propojení různých zkušeností a tradičních metod výroby dalo vzniknout chuťově bohatým rumům s elegantně jemnou a sladkou chutí. Rumy Matusalem zrají metodou solera a nejlépe si je vychutnáte samotné. Dnes se vyrábí v Dominikánské republice, kam majitelé palírny museli po revoluci uprchnout.