Don Q Gran Anejo 0,7l 40%
Popis
Popis:
Je známo, čím alkohol déle zraje, tím je plnohodnotnější a má vyváženou vůni a chuť. Don Q Gran Anejo obsahuje směs rumů ve věku od 9 do 12 let a rumy solera ve věku do 50 let, čímž vytváří rovnováhu mezi sladkou a suchou chutí, kterou v jiných rumech nenajdete. Vynikající je s ledem nebo troškou nastrouhaného čerstvého zázvoru.
Příprava rumu Don Q Gran Anejo: Cukrová třtina se rozdrtí a šťáva se vaří, aby se extrahován krystalický cukr. Zbývá melasa, která tvoří základ pro rum. Melasa si ponechává přibližně 50% cukru z třtinové šťávy. To je základ pro celý proces výroby rumu. Vybírá se nejkvalitnější melasa, aby se zajistilo konzistentní kvašení. Pomocí sladké pramenité vody, která teče z Río Inabónu, se zředí melasa, aby se připravila na kvašení. Bohatá aroma rumu se rodí ze živé startovací kultury - kvasnice se používají k uskutečnění fermentačního procesu. Ve společnosti Don Q se používá jejich jedinečný kmen živých kvasinek více než 75 let.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
PARAMETRY:
Obsah alkoholu: 40% obj
Obsah lahve: 0,7l
Země původu: Portoriko
Doba zrání: 3 - 12 let
Podobné produkty
Hmotnost | 2 kg |
Obsah alkoholu | 40 % obj |
Obsah lahve | 0,7 |
Země původu | Portoriko |
Doba zrání | 3 - 12 let |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jako Don Quijote neúnavně hledal dokonalý svět, značka Don Q reprezentuje cestu za dokonalým rumem. A není to boj s větrnými mlýny, ale skutečnost, která se promítá do všech rumů značky.
Příběh rumu Don Q se ale začal psát už v roce 1865 na cukrové plantáži Hacienda Mercedita u města Ponce na jižním pobřeží Portorika, když zde Don Juan Serrallés, syn španělských imigrantů, vyrobil první soudky rumu. Během těch dob se Portoriko stalo celosvětově známé jako rodiště zajímavých rumů a rodina Serrallés v tom vždy sehrávala významnou roli.
V současnosti je výroba v destilérce Serrallés charakteristická systémem násobné destilace a filtrací aktivním uhlíkem. Cukrovou třtinu si musí dovážet, v Puertu Ricu nyní není k dispozici. Rumy zrají v sudech z amerického bílého dubu. Dnes je lihovar Serrallés znám nejen produkcí rumů, ale také tím, že investoval do přeměny na jeden z nejvíce environmentálně zodpovědných lihovarů v oboru. Při jejich výrobě je totiž vždy brán velký ohled i na životní prostředí. Vyzkoušejte některý z parádních portorických rumů a vzdejte tím holt místní tradici.