Čokoláda Michel Cluizel Plantation Vila Gracinda 73%
Popis
Popis:
Čokoláda Michel Cluizel Plantation Vila Gracinda 73%, Forastero
73% plantážní čokoláda „Vila Gracinda“ z ostrova Svatého Tomáše. V hlaďounké čokoládě ucítíte pražené chutě mísící se s kořeněnými a bylinnými s dlouhotrvající chutí sladkého tropického ovoce, lékořice a rumu.
Ostrov Svatého Tomáše leží na rovníku u pobřeží Afriky. Na živiny bohatá sopečná půda a přímořské klima společně s tropickou polohou z něj činí ideální místo na pěstování kakaa. Proto se mu přezdívá Ostrov čokolády. Místní kakaovníky odrůdy Forastero jsou známé svou dlouhotrvající chutí bohatou na ovocné a bylinné tóny. Bezprostřední blízkost Atlantského oceánu dodává kakaovým bobům z plantáže Vila Gracinda lehký jódový nádech mořské vody.
Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
pro její předchůdkyni Vila Gracinda 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
Složení: kakaové boby z plantáže Vila Gracinda, cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
Podobné produkty
Hmotnost | 0.14 kg |
Hmotnost | 70g |
Výroba | Francie |
Původ kakaových bobů | Ostrov Svatého Tomáše |
Odrůda kakaových bobů | Forastero |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.