Čokoláda Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 2

V čokoládě se harmonicky snoubí chuťové tóny praženého kakaa, sušeného ovoce a červeného ovoce, kterými probleskávají kyselkavé tóny. 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
25.11.2024
Běžná cena 165 Kč
Ušetříte 6 Kč (–3 %)
159 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Čokoláda Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70%

70% plantážní čokoláda z brazilské plantáže „Riachuelo“ v srdci deštného pralesa. V čokoládě se harmonicky snoubí chuťové tóny praženého kakaa, sušeného ovoce a červeného ovoce, kterými probleskávají kyselkavé tóny. V závěru vše pozvolna utichá v kořeněné a čokoládově karamelové dochuti. Plantáž se nachází v regionu Bahia, v oblasti Ilhéus, blízko pobřeží atlantského oceánu. Kakaovníky zde rostou společně s mnoha místními exotickými dřevinami jako jsou např. stromy Massaranduba nebo Pau d’Arco. Taková brazilská permakultura v praxi :) 

 

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2023

Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.

Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.14 kg
Hmotnost 70g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Brazílie
Odrůda kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: