Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mokaya Bio 75%
Popis
Popis:
Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Mokaya Bio 75%
Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce přes tóny sušeného ovoce, chuť pražených kakaových bobů až k rekordnímu desetiminutovému intenzivně čokoládovému vyvrcholení :-). Čokoláda je v bio kvalitě, bezlepková a veganská.
Plantáž Mokaya se nachází v Mexiku v oblasti Chiapas - kolébce pěstování kakaa. Už před dvěma tisíci lety, si Mokayové, místní domorodí indiáni žívící se převážně rybařením, připravovali nápoj z kakaové dužiny a bobů - první „čokoládu“ na světě. Nazývali ji „kakawa.“
Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
pro její předchůdkyni 66% Mokaya: zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
Složení: kakaové boby z plantáže Mokaya, cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
Hmotnost | 0.14 kg |
Hmotnost | 70g |
Výroba | Francie |
Původ kakaových bobů | Amerika - Mexiko |
Odrůda kakaových bobů | Trinitario |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.