Čokoláda Michel Cluizel Plantation Los Ancones 73% Bio

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 2

73% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Čokoláda vás osloví výjimečnými tóny lékořice, surového kakaa s náznakem pikantních  zelených oliv a řadou ovocných tónů, zejména červeného ovoce jako maliny, rybíz, ale také sušené meruňky či hroznové víno.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
26.11.2024
Běžná cena 165 Kč
Ušetříte 6 Kč (–3 %)
159 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Čokoláda Michel Cluizel Plantation Los Ancones 73% Bio

73% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Čokoláda vás osloví výjimečnými tóny lékořice, surového kakaa s náznakem pikantních  zelených oliv a řadou ovocných tónů, zejména červeného ovoce jako maliny, rybíz, ale také sušené meruňky či hroznové víno. Připravená je z kakaových bobů variety Trinitario v bio kvalitě, které na plantáži „Los Anconès“ pěstuje rodina Rizkových již od roku 1903. Plantáž Los Ancones leží ve středu ostrova v mírné výšce nad mořem a těží z teplých a vydatných dešťů, které přinášejí pasáty.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“

pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010

pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“

pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“

 

Složení: kakaové boby z plantáže Los Ancones, cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
 a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.14 kg
Hmotnost 70g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Dominikánská republika
Odrůda kakaových bobů Trinitario

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: