Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Grué de Cacao 100g

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 

70% čokoláda z oblasti Guayas z Ekvádoru s kousky pražených kakaových bobů z proslulé plantáže Los Ancones v Dominikánské republice slibuje intenzivní požitek ze silné, hořké čokoládové chuti, oživené křupáním při každém soustu. 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
5.12.2024
Běžná cena 189 Kč
Ušetříte 17 Kč (–8 %)
172 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas Noir 70% au Grue de Cacao – s kousky kakaových bobů 100 g

70% čokoláda z oblasti Guayas z Ekvádoru s kousky pražených kakaových bobů z proslulé plantáže Los Ancones v Dominikánské republice slibuje intenzivní požitek ze silné, hořké čokoládové chuti, oživené křupáním při každém soustu. Čokoláda je bez lepku a vhodná pro vegany.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %.  Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název obasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

- Bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2021 European final, kategorie „Tabulky s příchutí nebo kousky"

Složení: kakaové boby z oblasti Guayas (min 70 %), cukr, kakaové máslo, kousky pražených kakaových bobů (minimálně 10 %). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.

Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Podobné produkty

Hmotnost 0.2 kg
Hmotnost 70g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Dominikánská republika, Ekvádor
Odrůda kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: