Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo 75% 60g
Popis
Popis:
Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo 75%
Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí.
V této 75% čokoládě najdeme jak zemité, tak kořeněné a ovocné chuťové tóny. Přehlídka začíná jemnou chutí zeleného čaje, která po chvilce přechází v aroma jarní trávy. V těsném závěsu se rozvíjí kořeněný tón nejvíce připomínající červenou papriku. Následně se na patře rozvine široké spektrum ovocných chutí – jako by v čokoládě byly „malé džbánečky květového nektaru“.
Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Bejofo Estate na Madagaskaru.
Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny
z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček".
Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, Best dark chocolate bean-to-bar
stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, Best dark chocolate bean-to-bar
Great Taste Award - 1 hvězda , Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2015, Best dark chocolate bean-to-bar
GOLDEN BEAN, Academy of Chocolate, Londýn, 2015
Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2017, Best dark chocolate bean-to-bar
Složení: kakao 75%, organickýtřtinový cukr, čisté kakaové máslo, sojový lecitin. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.
Hmotnost a velikost: 60 g, 95 x 95 x 10 mm
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii.
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
Hmotnost | 0.12 kg |
Hmotnost | 60g |
Výroba | Francie |
Původ kakaových bobů | Afrika - Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů | Criollo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.