Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo 75% 60g

Neohodnoceno
 

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí. Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Bejofo Estate na Madagaskaru. 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
24.10.2024
Běžná cena 169 Kč
Ušetříte 14 Kč (–8 %)
155 Kč    
Značka Akesson
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo 75%

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí.

V této 75% čokoládě najdeme jak zemité, tak kořeněné a ovocné chuťové tóny. Přehlídka začíná jemnou chutí zeleného čaje, která po chvilce přechází v aroma jarní trávy. V těsném závěsu se rozvíjí kořeněný tón nejvíce připomínající červenou papriku. Následně se na patře rozvine široké spektrum ovocných chutí – jako by v čokoládě byly „malé džbánečky květového nektaru“.

Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Bejofo Estate na Madagaskaru. 

Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny
z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček". 
Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, Best dark chocolate bean-to-bar

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, Best dark chocolate bean-to-bar

Great Taste Award - 1 hvězda , Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014

Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015

zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2015, Best dark chocolate bean-to-bar

GOLDEN BEAN, Academy of Chocolate, Londýn, 2015

Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016

Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017

zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2017, Best dark chocolate bean-to-bar

Složení: kakao 75%, organickýtřtinový cukr, čisté kakaové máslo, sojový lecitin. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95 x 95 x 10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. 

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.12 kg
Hmotnost 60g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Afrika - Madagaskar
Odrůda kakaových bobů Criollo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: