Čokoláda Akesson Madagaskar 75% s černým pepřem 60g

Neohodnoceno
 

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Bejofo Estate na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem. 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
21.10.2024
Běžná cena 169 Kč
Ušetříte 14 Kč (–8 %)
155 Kč    
Značka Akesson
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Čokoláda Akesson Madagaskar 75% s černým pepřem

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Bejofo Estate na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem

Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny
z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček". Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.

Kromě toho pěstuje také svůj vlastní pepř. Čokoláda nádherně voní a chutná právě po tomto koření, které vás bez pocitu pálení příjemně zahřeje.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“

zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2013 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“

Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014

stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2015 – British, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“

zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2016 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“

Great Taste Award- 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016

Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017

stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2017 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“

stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2018 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“

Great Taste Award - 1hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“

Složení: kakaové boby a čisté kakaové máslo (min 75 %), organický třtinový cukr, organický černý pepř (2%), sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechůmléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. 

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.12 kg
Hmotnost 60g
Výroba Anglie
Původ kakaových bobů Afrika - Madagaskar
Odrůda kakaových bobů Trinitario

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: