Čokoláda Akesson Madagaskar 100% 60g

Neohodnoceno
 

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Bejofo Estate na Madagaskaru. Je jako Madagaskar sám - jemná konzistence, ale plná intenzivní kakaové chuti s citrusovými a ovocnými tóny. V chuťovém profilu Vás zaujme finiš vypečené kůrky žitného kváskového chleba.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
24.10.2024
Běžná cena 169 Kč
Ušetříte 14 Kč (–8 %)
155 Kč    
Značka Akesson
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo 100%

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Bejofo Estate na Madagaskaru. Je jako Madagaskar sám - jemná konzistence, ale plná intenzivní kakaové chuti s citrusovými a ovocnými tóny. V chuťovém profilu Vás zaujme finiš vypečené kůrky žitného kváskového chleba.

Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček".  Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – High Percentage Dark Plain/Origin Bars“

Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014

Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015

zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-to-Bar over 80%“

bronzová medaile,  International Chocolate Awards, 2016 World Final, kategorie „Bars – High Percentage Plain/Origin dark chocolate Bars (85% and over)“

Great Taste Award 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016

Great Taste Award 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017

Složení:kakaové boby a kakaové máslo, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. 

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.12 kg
Hmotnost 60g
Výroba Anglie
Původ kakaových bobů Afrika - Madagaskar
Odrůda kakaových bobů Trinitario

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: