Centenario Fundación premium Selección 20 YO 0,7l 40%
Popis
Popis:
Centenario Fundación 20 Aňos Selección Premium je dvacetiletý rum z Kostariky. Tento rum je označen 20 let (Aňos) na rozdíl od mnoha jiných, kde se udává např. č. 23, které ale neznamená 23 let. Zraje metodou solera což je základem úspěchu tohoto jedinečného rumu, důkazem je zlatá medajle na ISW 2009. Jedná se důstojného nástupce Centenario Fundacion XX v koženém obalu, který se od léta 2010 již nedodává na světové trhy.
Výroba rumu Centenario začíná výběrem cukrové třtiny, z této se získává cukr. Třtina se sklízí po 15 měsících od zasetí, seče se ručně až u země a stonky se sváží do cukrovarů, kde se z nich lisuje šťáva, která je následně podrobena procesu kvašení následované destilací. Tomuto procesu se také říká metoda agricole, nebo zemědělský rum, tento proces zavedli v Karibiku francouzští kolonizátoři. Produktem destilace je tzv. „mladý alkohol“, který se skladuje v ručně vyráběných sudech z bílého dubu. . Přísně tajná receptura obsahuje specifický proces míchání a zrání, který dělá z rumu Centenario produkt s prvotřídní kvalitou a nezaměnitelnou chutí. Před plněním a vlastní distribucí se Ron Centenario podrobuje velmi přísné kontrole kvality odborníky, kteří garantují jeho unikátnost a špičkovou kvalitu.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
PARAMETRY:
Obsah alkoholu: 40% obj
Obsah lahve: 0,7l
Země původu: Kostarika
Doba zrání: 20let
Podobné produkty
Hmotnost | 2 kg |
Obsah alkoholu | 40% obj |
Obsah lahve | 0,7l |
Země původu | Kostarika |
Doba zrání | 20 let |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Centenario je značka prémiových rumů z Kostariky. Rumy této značky bývají vyvážené, vyráběné z nejlepší třtiny a surovin zrajících ve zvláště vybraných dubových sudech po dobu několika let, které byly před tím použity pro zrání whisky a brandy. Dlouholetým zráním v těchto sudech rum získává intenzivní jantarovou barvu s nádechem kouře a příchutí vanilky.
Historie rumu Centenario sahá až do roku 1969, kdy se rum začal vyrábět. Přísně tajná receptura obsahuje specifický proces míchání a zrání, který dělá z rumu Centenario produkt s prvotřídní kvalitou a typickou chutí a vůní. Proces výroby rumu Centario začíná sběrem cukrové třtiny, z jejíhož dřevnatého stonku plného měkké a sladké dřeně se získává cukr. Třtina se sklízí patnáct měsíců po zasetí, přičemž sklizeň připadá vždy na léto. Seče se ručně až u země a stonky se vozí do cukrovarů, kde se z nich lisuje šťáva.