Centenario 5 YO 0,7l 40%
Popis
Popis:
Centenario má své vedoucí postavení v segmentu prémiových rumů v Kostarice i v Jižní Americe už 30 let. I když by se zdálo že rumy této značky jsou vyráběny klasickou metodou, i tato značka má svá specifika. Celý příběh rumu začíná u samotného pěstování třtiny, která se ještě šťavnatá a plná života sklízí po 15 měsících po jejím zasetí. Sklízí se ručním sečením a ihned z pole putuje do cukrovaru, kde se z ní lisuje životadárná, šťavnatě sladká šťáva. Tu hned podrobují kvašení a následné destilaci. Rychlým procesem a unikátní metodou agricole vzniká tzv. „mladý alkohol“. Není náhoda, že takový rum je nazýván zemědělským. S dalším přísně tajně střeženým postupem míchání a staření se dostává rum do sudů z bílého dubu, ve kterém dříve odpočívala již zmíněná whiskey.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
PARAMETRY:
Obsah alkoholu: 40% obj
Obsah lahve: 0,7l
Země původu: Kostarika
Doba zrání: 5 let
Podobné produkty
Hmotnost | 2 kg |
Obsah alkoholu | 40% obj |
Obsah lahve | 0,7l |
Země původu | Kostarika |
Doba zrání | 5 let |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Centenario je značka prémiových rumů z Kostariky. Rumy této značky bývají vyvážené, vyráběné z nejlepší třtiny a surovin zrajících ve zvláště vybraných dubových sudech po dobu několika let, které byly před tím použity pro zrání whisky a brandy. Dlouholetým zráním v těchto sudech rum získává intenzivní jantarovou barvu s nádechem kouře a příchutí vanilky.
Historie rumu Centenario sahá až do roku 1969, kdy se rum začal vyrábět. Přísně tajná receptura obsahuje specifický proces míchání a zrání, který dělá z rumu Centenario produkt s prvotřídní kvalitou a typickou chutí a vůní. Proces výroby rumu Centario začíná sběrem cukrové třtiny, z jejíhož dřevnatého stonku plného měkké a sladké dřeně se získává cukr. Třtina se sklízí patnáct měsíců po zasetí, přičemž sklizeň připadá vždy na léto. Seče se ručně až u země a stonky se vozí do cukrovarů, kde se z nich lisuje šťáva.