Armagnac Janneau VSOP 0,7l 40% GB
Popis
Popis:
Janneau VSOP patří mezi armagnacy, což jsou nejstarší dodnes vyráběné lihoviny na světě. Výrobní technologie je založená na staření kvalitního destilátu v dubových sudech. Oplývá velice zajímavým spektrem vůní a to medovou jemností vanilky, mandlemi a doutníky, výraznými ovocnými příchutěmi, skořicí a tmavou čokoládou. Tento armagnac je jedním z nejlépe hodnocených francouzských armagnaců. Nejmladší složkou je brandy, která zrála nejméně čtyři a půl roky v sudu, ale průmerný věk jednotlivých brandy je kolem deseti let.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
PARAMETRY:
Obsah alkoholu: 40% obj
Obsah lahve: 0,7l
Země původu: Francie
Doba zrání: 10 let
Podobné produkty
Hmotnost | 2 kg |
Obsah alkoholu | 40 % obj |
Obsah lahve | 0,7 l |
Země původu | Francie |
Doba zrání | 10 let |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Janneau je značka francouzských Armagnaců, které pochází z francouzské oblasti Gaskoňsko. Armagnac je nejstarší dodnes vyráběná lihovina na světě, která má kořeny už ve dvanáctém století. Svou kvalitou je plně srovnatelný s nejznámějšími koňaky nejen vzhledem k použitým surovinám, ale i výrobní technologii založené na staření kvalitního destilátu v dubových sudech.
Janneau Grand Armagnac je nejlépe hodnocený francouzský armagnac o čemž svědčí řada ocenění - například International Spirit Award 2004, 2005, 2007 San Francisco World Spirits Competition 2006, 2007 nebo International Spirits Challenge 2007.
Podobně jako u koňaků, bývají armagnacy značený V.S.O.P., což znamená Very Superior Old Pale a určuje, že nejmladší brandy v blendu zrálo nejméně čtyři a půl roku v sudu, ale průměrný věk jednotlivých brandy je kolem deseti let.
Armagnac se připravuje vždy s tou největší francouzskou pečlivostí a tradičním způsobem. Výsledný produkt má proto vysokou viskozitu a aroma švestek s výraznými tóny vanilky. Chuť je strukturovaná, jemná a opět s tóny vanilky a lékořice, v závěru s dotekem sušených švestek.